Dagblad010 | Groenendijk: al moet ik patat bakken bij ESF

Groenendijk: al moet ik patat bakken bij ESF

mainImage

Vrijwilligers voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam kunnen zich officieel aanmelden. Richard Groenendijk gaf maandag het startsein en schreef zich als eerste vrijwilliger in via de website van vrijwilligersplatform EventMakers.

"Van kinds af aan ben ik al fan van het songfestival", aldus de Rotterdamse cabaretier. "Ik heb altijd gezegd dat als het songfestival in Nederland georganiseerd zou worden, ik er deel van uit wil maken. Al moet ik patat bakken, dan vind ik het nog goed." Ook Groenendijks echtgenoot Marko Senda heeft zich opgegeven. "Ik kom uit Bosnië, daar is het songfestival echt groot. Als delegation host wil ik graag landen uit voormalig Joegoslavië begeleiden."

Rotterdam is op zoek naar 650 vrijwilligers om alles rond het internationale liedjesfestijn in mei in goede banen te leiden. Deze worden in shifts ingezet in onder meer de horeca, in de stad of in Rotterdam Ahoy. "We willen mensen graag gastvrij ontvangen. Je bent toch een beetje het visitekaartje van Nederland naar Europa", aldus Jolanda Jansen, directeur Ahoy.


Foto: ANP