Dagblad010 | GroenLinks Rotterdam wil taken boa's inperken

GroenLinks Rotterdam wil taken boa's inperken

mainImage
Raadslid Stephan Leewis

Van GroenLinks in Rotterdam hebben de half stakende boa’s weinig steun te verwachten als de gemeenteraad zich de komende dagen dieper zal buigen over hun lokale positie. Raadslid Stephan Leewis heeft op voorhand zijn standpunt al via twitter wereldkundig gemaakt. Hij ziet niets in het bewapenen van de gemeentelijke handhavers.

De reden staat er niet bij. Maar in eerdere discussies in de gemeenteraad is al van de kant van GroenLinks al vaker opgemerkt dat boa’s niet voor politietaken zijn opgeleid. Dat is op een andere (meer vriendelijke) manier om te zeggen dat zij qua niveau ongeschikt zijn om bij rellen met de wapenstok in de hand de juiste beslissingen te nemen. GroenLinks denkt in deze kwestie zoals burgemeester Aboutaleb.

‘’We hebben veel te veel politietaken bij boa’s gelegd’’, vindt Leewis, die daarmee dus pleit voor inperking van taken (werk) en bevoegdheden van de handhavers. ‘’De oplossing is dan niet om boa’s uit te gaan rusten als agenten’’, aldus samengevat het standpunt van GroenLinks Rotterdam.

Er zijn overigens genoeg Rotterdammers die dit standpunt delen en op social media herinneren aan de start van de handhavers: als Melkert-banen. Hun nu zovéél verantwoordelijkheid te geven vinden ze unfair en bovendien gevaarlijk.