mainImage

Helft 55-plussers durft niet op vakantie

31 juli 2020, 09:12 uur
Algemeen

De helft van de Nederlandse 55-plussers durft dit jaar niet op vakantie, zolang de coronapandemie niet uitdooft. Wie wel gaat, past de plannen aan: last minute boeken, weg van de drukte, korter van huis en het vliegtuig mijden. Twee derde blijft in eigen land of dichtbij over de grens.

Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder senioren in Nederland van onderzoekbureau Ruigrok NetPanel en Startpagina.nl waarover De Telegraaf schrijft. "Alle reisbeperkingen en virusmaatregelen plus de wisselende reisadviezen maken reizen er niet leuker op, vinden ze. Daarom wachten velen nog af", is de conclusie.

De angst om besmet te raken zit er bij (kwetsbare) ouderen goed in. Slechts één op de tien senioren gaat vliegen. Volle plekken, drukke musea en attracties zijn taboe. Dat geldt ook voor een dagje uit. Handgel en mondkapjes horen standaard tot de uitrusting. Met name zestigers maken zich zorgen over de risico’s om ziek te worden. De meesten slaan de vakantie over en richten zich op 2021, aldus het onderzoek.


Door: ANP | Foto: ANP