Dagblad010 | House of eSports geopend in Feijenoord

House of eSports geopend in Feijenoord

mainImage
Foto: Gemeente Rotterdam

In de Nieuwe Persoonshal in Feijenoord is het House of Esports geopend. Een plek voor eChampionships, Game Gym én workshops over gamen. Het is een volgende stap in de ambitie van Rotterdam om de eSport-gemeente van Nederland te worden.

In het House of Esports worden onder meer Echampionships gehouden met games als FIFA 19 en Fortnite. Ook is er plek voor 'Game Gym'. Hierbij wordt gaming gebruikt om fysieke beweging te stimuleren, zoals dit bijvoorbeeld gebeurt bij interactieve trapmuurtjes en Augumented Reality.

Maar House of Esports wordt ook ingezet in sociale zin. Zo worden jongeren gestimuleerd om elkaar op te zoeken in eSports-verenigingen, in plaats van dat ze thuis alleen spelletjes spelen. De activiteiten in het House of Esports zijn vanaf volgend jaar onderdeel van de verlengde schooldag en moeders uit de wijk nemen deel aan het programma. Verder wordt het een leerwerkplaats voor leerlingen van het Albeda College en het is de thuisbasis voor Erasmus Esports.

Bovendien worden er in House Of Esports workshops en presentaties gegeven over welke negatieve invloed gamen kan hebben of hoe gamen zich verhoudt tot de sociale omgeving. House of Esports komt voort uit de groeiende populariteit van gamen onder jongeren en de daarmee samenhangende positieve en minder positieve maatschappelijke uitingen.

Voor de zomer presenteert de gemeente het Actieplan Verenigingen, met daarin ook een plek voor eSporters. ''We willen het verschil dichten tussen een kind dat lid is van een vereniging en een kind dat thuis spelletjes speelt'', legt wethouder Sven de Langen uit. Zo moet er meer aandacht komen voor het verenigingsleven in de eSport. ''Het zou bijvoorbeeld zonde zijn om eSport en virtual reality niet te integreren in het verenigingsleven. Rotterdam wil geen scheiding tussen on- en offline sporters. Juist de verbinding van deze twee biedt veel kansen.''


Door: Rotterdam | Foto: Gemeente Rotterdam