Dagblad010 | Ilse de Lange blijft schaven aan act Duncan

Ilse de Lange blijft schaven aan act Duncan

mainImage
Ilse de Lange

Het Nederlandse kamp blijft tot het allerlaatste moment de act van Duncan op het Eurovisiesongfestival bijschaven. Pas zaterdagavond tijdens de finale wordt alles losgelaten, zei Ilse DeLange bij het verlaten van het hotel tegen de voltallige Nederlandse pers.

"Of het is geworden hoe we wilden? We hebben natuurlijk gebrainstormd, helemaal aan het begin voordat iemand ook maar wist dat we gingen over hoe we het eruit wilden laten zien. En het is nu super dichtbij", aldus Ilse, een van de breinen achter de act van Duncan. Ze bedacht samen met Duncan, regisseur Hans Pannecoucke en licht- en setdesigner Ignace D'Haese hoe Duncans nummer in beeld moest worden gebracht.

"We hebben nog één repetitie en we blijven ook tot die eindstreep gewoon aan allerlei kleine tandwieltjes draaien om het nog beter te maken. En op een gegeven moment, vanavond, laten we alles los en dan gaan we gewoon genieten", zegt Ilse, die naar eigen zeggen nu al "supertrots" is.

Gekte

"Het is zo knap hoe Duncan zich staande heeft gehouden in al deze gekte", aldus de zangeres, die Duncan in 2014 coachte tijdens zijn The Voice of Holland-avontuur. "Als nieuwe artiest zo met de beide benen op de grond blijven staan en ook te genieten, want dat doet hij echt wel. Ja, ik heb er heel veel bewondering voor."

"Ik hoop dat het een historische dag wordt", gaat Ilse verder. "Maar als dat niet zo is dan hoop ik wel dat iedereen ziet dat het nog steeds een prachtige song is."


Foto: ANP