Dagblad010 | Imanuelle Grives voorlopig op vrije voeten
mainImage

Imanuelle Grives voorlopig op vrije voeten

12 september 2019, 13:28 uur
Algemeen, Geld & Recht

Actrice Imanuelle Grives mag de inhoudelijke behandeling van haar rechtszaak in vrijheid afwachten, na betaling van een borgsom. Het Openbaar Ministerie in Antwerpen bevestigt berichtgeving daarover van het AD.

De advocaat van Grives had een verzoekschrift ingediend voor de vrijlating, waarop de rechtbank positief besliste. Aan de voorlopige vrijlating zijn geen andere voorwaarden verbonden dan de betaling van de borgsom, die 5000 euro bedraagt. Volgens een woordvoerder van het parket in Antwerpen hoeft Grives ook niet in België te blijven.

Op 19 september wordt de zaak van Grives en twee Amerikaanse medeverdachten voor het eerst voor de rechtbank behandeld. Dan wordt ook beslist wanneer de inhoudelijke behandeling plaatsvindt. Grives hoeft bij die eerste zitting niet aanwezig te zijn.

Nieuwe rol
De actrice werd op 21 juli aangehouden. Volgens het OM had ze xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine in haar bezit. Op haar logeeradres werden nog veel meer drugs aangetroffen, ook amfetamine, GHB en cannabis.

Grives heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol, maar daar heeft het OM geen boodschap aan. Ze wordt verdacht van drugshandel.


Foto: ANP