Dagblad010 | Jami ergert zich aan twitterwens voor Suikerfeest

Jami ergert zich aan twitterwens voor Suikerfeest

mainImage
Jami (rechts)

‘’Een fijn Suikerfeest aan het einde van de Ramadan voor alle Rotterdamse moslims! Ondanks de coronacrisis.’’

De vriendelijk ogende en ongetwijfeld goed bedoelde twitterwens van de tien wethouders en hun burgemeester aan het adres van de in Rotterdam wonende moslims is bij één gemeenteraadslid in elk geval in het verkeerde keelgat geschoten: bij Eshan Jami.

Niet vanwege de vriendelijkheid, maar om reden van de exclusiviteit: ‘’Wel fijne Ramadans en Suikerfeest wensen, maar een kerstwens of een wens bij een andere christelijk dan wel joodse feestdag is te veel gevraagd van dit linkse college010#wegmetons’’, twittert raadslid Jami van Leefbaar Rotterdam. 

Het is Leefbaar al langer een doorn in het oog dat er hoog van de toren wordt geblazen over een inclusieve stad, maar dat die volgens de grootste partij van Rotterdam door toedoen van dit college begint en ophoudt bij de nieuwe Nederlander. 

De 35-jarige Iraans-Nederlandse Ehsan Jami was in 2007 oprichter van het Centraal Comité voor ex-moslims. De zoon van een liberale dokter en een moeder die zich tot het Christendom bekeerde is sinds 2018 raadslid van Leefbaar Rotterdam.