Kathmann onthult mock-up Dutch Windwheel

24 September 2019, 20:23 uur
Algemeen , Bouw & Wonen
mainImage
Nadia Konijnenburg

Vandaag is de mock-up van de Dutch Windwheel in Diergaarde Blijdorp onthuld. Aanwezigen mochten als eerst het innovatieve onderdeel van het iconische gebouw van binnen bekijken.
 
“Vandaag, hier in diergaarde blijdorp, wordt eigenlijk het eerste appartementje geshowt en kan je een beetje zien en ervaren hoe het is om daar te wonen", zo vertelde wethouder Barbara Kathmann voor de onthulling. Na nog een introductie van Johan Mellegers, een van de drijvende krachten achter de Dutch Windwheel, mocht het bord voor de mock-up onthuld worden. Kathmann trok samen met Adri Bom-Lemstra, lid van het dagelijks bestuur provincie Zuid-Holland, het doek van het bord. Althans, na een hoop gesjor bleek het doek wel erg vast te zitten en was de hulp van Mellegers nodig. Alle meewerkende partijen, waaronder ook de aanwezige directeur van Diergaarde Blijdorp, Erik Zevenbergen, klonken de glazen champagne als afsluiter. Kathmann; "We hopen dat, doordat er zo’n mooi voorbeeld is, we met zijn allen de Dutch Windwheel ook echt mogelijk kunnen gaan maken."
 
De Dutch Windwheel Corporation presenteerde in 2014 voor het eerst de plannen voor het bijzondere gebouw. Niet alleen wordt het een toeristische trekpleister, ook is het een duurzaam icoon. De plannen voor dit gebouw werden dan ook al snel overgenomen door buitenlandse media. De mock-up toont een onderdeel van de Dutch Windwheel, namelijk een slimme, circulaire en flexibele kantoor-, hotel- en woonruimte. Tegelijkertijd toont de ruimte de stand van de innovaties en fungeert deze als testopstelling voor verdere ontwikkeling van toegepaste slimme producten. Voor bezoekers is de mock-up vanaf vandaag te zien. Meer informatie over de Dutch Windwheel kunt u hier vinden.

 


Door: Nadia Konijnenburg