Dagblad010 | Komt er een terugkeer van de Walk of Fame?

Komt er een terugkeer van de Walk of Fame?

mainImage

In de Rotterdamse Walk of Fame op het Metroplein bij Ahoy wordt een nieuw leven geblazen. Om de collectie van honderden handafdrukken van Rotterdammers, Nederlanders en sterren levend te houden is achterstallig nodig: zowel slijtage van de beschermlaag als de effecten van vogelpoep en zwerfvuil zorgen nu voor een treurig aangezicht.

Met een veiling van enkele van haar tegels gaf de organisatie achter de Rotterdamse Walk of Fame afgelopen februari het startschot voor haar doorstart. De stichting hoopt zich met voldoende financiële middelen te wapenen tegen de aanstondse veranderingen op de huidige locatie van de Walk of Fame, welke in het kader van het Hart van Zuid op de schop zal gaan. Een verhuizing wordt beoogd maar een locatie is er nog niet. Ook wil de achterliggende stichting het aanbod van tegels uitbreiden om de Walk of Fame ook voor de jongere doelgroep aantrekkelijker te maken.

Bijna 30 jaar geleden opende op de Schiedamsedijk Rotterdams eigen Walk of Fame; een collectie van meer dan 100 handafdrukken van prominenten in tegelvorm. Toen in 2013 de tegels noodzakelijkerwijs naar het Metroplein bij Ahoy verhuisde begon een aftakeling die uiteindelijk leidde tot het min of meer doodbloeden van de achterliggende stichting.

Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam hoopt nu bij monde van fractievoorzitter Joost Eerdmans dat de gemeente Rotterdam de helpende hand wil bieden. ‘’Leefbaar Rotterdam meent dat de Walk of Fame een mooie trekpleister voor de stad kan vormen en hoopt op een vooruitgang op de huidige staat.’’

Eerdmans vraagt het stadsbestuur naar de mogelijkheden en wil graag dat er zo spoedig mogelijk meer (financiële) duidelijkheid komt voor de personen achter de Walk of Fame.

 


Foto: Stichting Walk of Fame Rotterdam