Dagblad010 | Landmacht gaat woensdag oefenen op De Hef

Landmacht gaat woensdag oefenen op De Hef

mainImage

De Koninklijke Landmacht beklimt komende woensdag de historische Koningshavenbrug ‘De Hef’. Ze doen dit vanuit rubberboten op het water, als onderdeel van een oefening. Dit gebeurt tussen 15.00 en 18.00 uur.

Het voorbereiden en opbouwen begint dinsdag al. Per boot reizen de cadetten vanuit Moerdijk naar Rotterdam, waar ze een verrassingsoefening doen. Die begint bij het beklimmen van De Hef. Ze gaan helemaal naar boven. Daar bewegen ze zich via een touw van de noord- naar de zuidoever om weer af te dalen. De oefening sluit met nog een keer klimmen op De Hef, deze keer met een parcours.

Omdat de gemeente Rotterdam zuinig is op de monumenten in de stad, zijn er zo min mogelijk van dit soort oefeningen. Ook zitten er eisen aan het gebruik hiervan: de fijne sierverlichting is tijdens de oefening afgedekt. En de plekken waar de klimtouwen worden gebruikt, zijn beschermd. Met (teveel) regen en wind gaat de oefening niet door. Als er geen opvolger van Ciara of Dennis komt op de dag van de oefening, duurt de afbouw tot ongeveer 19.00 uur.


Foto: Claire Droppert (Rotterdam Branding Toolkit)