mainImage

'Manipulatie' bij fiat EK in Kralingse Bos?

Inzet: raadslid Ruud van der Velden
6 augustus 2019, 23:13 uur
Algemeen

Op 15 juli heeft Rotterdam een vergunning verleend aan de organisatie van de Europese kampioenschappen paardensport in het Kralingse Bos, die 19 augustus beginnen.

Dat betekent dat het natuurlijk al veel eerder in kannen en kruiken was, want in een maand tijd is een dergelijk evenement niet te organiseren en evenmin bij afwijzing te verplaatsen. 

De aanvraag van de vergunning dateert van 13 december vorig jaar, zodat zeven maanden lang is gezwegen over het fiat. De Partij voor de Dieren in Rotterdam vindt dat hoogst opmerkelijk en bovendien kwalijk, omdat belanghebbenden nu geen kans hebben om bezwaar aan te tekenen.

Of de PvdD dat bezwaar zou hebben ingediend, zegt raadslid Van der Velden niet, maar wel dat deze titelstrijd ''een aanslag is op het welzijn van paarden’’. Bovendien heeft het in zijn ogen nog andere negatieve gevolgen: bijvoorbeeld de afsluiting van de Plaszoom gedurende zes weken.

‘’Dat betekent dat fietsers en wandelaars tot aan het einde van de zomer geen gebruik kunnen maken van deze mooie route langs de Kralingse Plas. Ook de weides aan weerszijden van de Plaszoom worden aan het publiek onttrokken, zoals ook elk jaar tijdens het CHIO gebeurt.’’

Van der Velden is benieuwd naar het antwoord van het stadsbestuur op zijn kritische kanttekeningen en ook wat er gedaan wordt met eventuele bezwaarschriften die tijdens de duur van het EK paardensport alsnog worden ingediend? ‘’Gaat u dan het evenement stilleggen totdat een beslissing over het bezwaar is genomen, of gaat u in allerijl nieuwe vergunningvoorwaarden van kracht maken?’’

‘’En zo nee’’, schrijft hij, ‘’waarom zou het volgens u dan nog zin hebben voor belanghebbenden om bezwaar te maken?’’