Dagblad010 | Mathenesserbrug krijgt eigen gedicht

Mathenesserbrug krijgt eigen gedicht

mainImage

De Mathenesserbrug in Rotterdam krijgt een eigen gedicht, dat aan de onderkant van de brug wordt aangebracht. Het gedicht is van Daniël Dee (1975), stadsdichter 2013-2014, en het wordt uitgevoerd in een ontwerp van Bart Oppenheimer.

Het initiatief open/dicht bruggedichten is van stichting de Zoek naar Schittering en werd in 2017 met behulp van een subsidie van CityLab010 gestart. De ambitie is om over de Delfshavense Schie een route van bruggedichten te realiseren. Onder, op, of nabij tien bruggen worden gedichten van Rotterdamse dichters aangebracht die tijdens het wachten en wandelen leesbaar zijn voor wandelaars, fietsers en automobilisten.

Het volgende bruggedicht wil de stichting op de Parkhavenbrug aanbrengen, het gedicht is al geschreven en het ontwerp gemaakt. Dichter en ontwerper blijven nog heel even geheim. Na aanvullende financiering wordt de vergunningprocedure gestart. Ook andere bruggen staan op de planning.

Wat de precieze inhoud van het gedicht is, houdt de organisatie nog even geheim. Op 3 mei wordt de opening verricht door wethouder Arjan van Gils. 


Foto: Digitaal Dagblad