Dagblad010 | Meerdere universiteiten tot vakantie alleen online
mainImage

Meerdere universiteiten tot vakantie alleen online

25 maart 2020, 16:02 uur
Algemeen

Op meerdere universiteiten in Nederland worden tot het eind van het collegejaar alleen nog nog maar online colleges gegeven en toetsen afgenomen vanwege de coronacrisis. Onder meer Tilburg University, Maastricht University en de Universiteit Leiden hebben die keuze gemaakt.

Een woordvoerder van Tilburg University laat weten dat binnen een periode van twee tot drie weken is overgestapt op online lesgeven. "De reacties van de docenten zijn positief en van studenten horen we dat ze blij zijn dat ze op deze wijze het studiejaar kunnen afmaken."

Door alle onzekerheden is nog niet bekend tot wanneer het collegejaar in Tilburg loopt. Een woordvoerder van Maastricht University zegt dat het academisch jaar daar tot eind augustus loopt.

Ook zijn er universiteiten die vooralsnog besloten hebben tot 1 juni online college te geven en toetsen af te nemen. Dat geldt onder meer voor de Universiteit van Amsterdam. "Wellicht moeten we die datum aanpassen, dat hangt van de ontwikkelingen af", aldus een woordvoerder.


Door: ANP | Foto: ANP