Nee, nee, geen uitstel info Feyenoord City

18 April 2020, 01:49 uur
Algemeen
mainImage
Inzet: raadslid Ruud van der Velden (PvdD)

door Jan D. Swart

De Partij van de Dieren accepteert niet dat de voortgangsrapportage over het project Feyenoord City voor de peilmaand april vanwege de coronacrisis wordt uitgesteld. Raadslid Van der Velden, die zich vanaf het begin van zijn ambtsperiode heeft verzet tegen het megalomane project, heeft dit per brief aan wethouder Van Gils laten weten. De brief heeft als kop: afspraak is afspraak.

Het stadsbestuur wilde er kennelijk onderuit omdat de N.V. Stadion om dit uitstel heeft verzocht. Het uitblijven van inkomsten omdat de competitie in de eredivisie stil staat raakt het hart van het uitgavenpatroon. 

Niet uitgesloten is dat Van der Velden het uitstel beoordeelt als een slim trucje van de N.V. Stadion Feyenoord om geen slecht nieuws te hoeven vertellen. ‘’Er is een verplichte informatievoorziening om de uitvoerende macht te kunnen controleren’’, laat Van der Velden aan wethouder Van Gils weten en hij wenst zich hier aan te houden. 

Dat de Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren het uitstel niet wil komt waarschijnlijk ook omdat de inzage van de ontwerpbestemmingsplannen van Feyenoord City tijdens dit coronatijdperk wel doorgang moest vinden. Dat was op verzoek van de gemeente en N.V. Stadion samen. Van der Velden (PvdD) en Ellen Verkoelen (50Plus) vonden die dwang toen niet reëel: mensen moesten thuis blijven vanwege corona, maar Rotterdam wilde doorjassen met het bestemmingplan Feyenoord City. Toen wel. Nu niet met de voortgangsrapportage. Bij Van der Velden heeft dit vragen opgeroepen.