Dagblad010 | Ophef over formulier Zomercampus010 in Arabisch

Ophef over formulier Zomercampus010 in Arabisch

mainImage

In de Rotterdamse gemeenteraad is ophef ontstaan over het inschrijfformulier voor Zomercampus010. Die is, naast de Nederlandse taal, ook vertaald in het Arabisch.

''Hoezo willekeur en etnisch profileren!?'', reageert Leefbaar Rotterdam op social media. ''Hoe Rotterdammers communiceren achter de voordeur is aan hen, maar onze gemeente is Nederlands, niet Nederlands/Arabisch!''

Waarom het stadsbestuur de specifieke keus heeft gemaakt om het formulier ook in de Arabische taal beschikbaar te stellen is nog onduidelijk.

Veel kinderen konden door corona lang niet naar school en volgden onderwijs op afstand. Om hen een steuntje in de rug te geven organiseert de gemeente met Jeugdfonds Sport en Cultuur en andere partners Zomercampus010. De Zomercampus010 biedt een programma van tien dagdelen, verspreid over verschillende locaties in de stad. Zo’n 6000 kinderen en jongeren kunnen van 20 juli tot en met 28 augustus 2020 gratis deelnemen aan deze campus. Zomercampus010 heeft plek voor 1.500 kinderen uit de voor-examenklassen van het voortgezet onderwijs: 3 vmbo, 4 havo en 5 vwo. 4.500 kinderen uit groepen 3 tot en met 7 van het basisonderwijs.