Dagblad010 | Opmerkelijke samenwerking bij Bright side Airport

Opmerkelijke samenwerking bij Bright side Airport

mainImage
Inzet links: raadsleden Nida en PVV. Rechts: VVD, Denk en Leefbaar

De aangekondigde samenwerking tussen de Rotterdamse fracties van de VVD en Denk om discriminatie en racisme lokaal beter te bestrijden heeft ook op een ander vlak al tot een omarming geleid: Denk doet mee met de promotie van Rotterdam The Hague Airport onder het motto Always look on the bright side.

De samenwerking kreeg zelfs een opmerkelijke schaalvergroting, want ook de in hun denkbeelden ver van elkaar verwijderde fracties van Nida, de PVV en Leefbaar Rotterdam willen duidelijk maken dat niet voor niks tweederde van de Rotterdammers enthousiast is over zijn eigen luchthaven. Dat bleek uit het Omnibusonderzoek. 

‘’Het vliegveld is verantwoordelijk voor meer dan 2000 direct en indirecte banen. Het vervult daarnaast een educatieve functie voor 700 leerlingen van het Albeda-college en het heeft een regionale functie voor onder andere onze haven’’, schreef VVD-raadslid Dieke van Groningen. ‘’Bovendien is Rotterdam The Hague Airport geoormerkt als Next Generation Airport, waarmee waarde wordt toegevoegd aan de economie, het milieu en de maatschappij. Me dunkt dat het op z’n plaats is om ook aandacht te besteden aan de positieve kanten van de luchthaven en het belang te benadrukken van het Rotterdam Innovation Airport Programma.’’

In haar motie zei Van Groningen ook de noodzaak in te zien om de overlast voor de bewoners terug te dringen, maar kennelijk vond ze bij de tot stand koming van haar bright-side-initiatief dat de linkse politieke partijen in Rotterdam de laatste tijd wel erg op de huid van de luchthaven zitten. Sommige fracties ook in eigen belang. 

Hoe de promotie eruit gaat zien, vertelt het verhaal (nog) niet. Vaak verdwijnt zo'n aangenomen motie bij een verantwoordelijke wethouder weer in een lade.