Dagblad010 | PVV wil 5000 Songfestivalkaarten extra voor minima

PVV wil 5000 Songfestivalkaarten extra voor minima

mainImage
Inzet: wethouder Kasmi en raadslid Meeuwissen

Er ligt een officieel verzoek op het bureau van de Rotterdamse D66-songfestivalwethouder Said Kasmi om niet alleen 8500 Rotterdamse minima in de gelegenheid te stellen om op 12, 14 en 16 mei in Ahoy de internationale zangwedstrijd bij te wonen, maar ook 5000 kaarten beschikbaar te stellen voor minima uit andere delen van Nederland.

Het verzoek is van de Rotterdamse PVV-fractieleider Maurice Meeuwissen, die vindt dat ‘’als heel Nederland financieel moet bloeden voor dit megalomane feest, dan moet ook heel Nederland de vruchten ervan kunnen plukken.’’

Meeuwissen dient hierover komende donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering in Rotterdam een motie in. Hij is gekant tegen het bedrag van ruim 12 miljoen euro dat de belastingbetaler in Nederland moet meebetalen aan dit festival. ‘’Dat is bijna net zoveel als de Rotterdamse bijdrage van ruim 15 miljoen’’, welk bedrag hij ook uit den boze vindt.

Wethouder Kasmi (D66) en Meeuwissen (PVV) liggen al geruime tijd met elkaar op twitter in de clinch over de entreebewijzen van deze zangwedstrijd. De PVV claimt als eerste te hebben bedacht dat de Rotterdamse minima in de watten moest worden gelegd om Ahoy te bezoeken. Meeuwissen verwijst daarbij naar zijn - door de raad afgestemde – voorstel. Kasmi zegt op zijn beurt dat dit is afgestemd omdat dit proces toen al gaande was.