Dagblad010 | Raadslid waarschuwde tijdig voor De Kulk

Raadslid waarschuwde tijdig voor De Kulk

mainImage
7 oktober 2019

De overlast in het ouderencomplex De Kulk in Hoogvliet loopt weer de spuigaten uit, liet raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam op 7 oktober van dit jaar weten. Zo zou er, schreef hij aan wethouder Wijbenga, eind september een vrouw zijn geslagen en was er geprobeerd met een hondenriem een man te wurgen. Hij waarschuwde.

Vandaag sloot het noodlot toe in het ouderencomplex aan de Klencke. Er werd een man neergestoken en de politie meldde dat reanimatie niet meer mocht baten.  

‘’Ook durven zorgmedewerkers, die zorg en ondersteuning geven aan ouderen, niet langs deuren van overlastgevers te lopen en stappen zij een etage hoger uit om vervolgens via de brandtrap naar beneden te lopen om zo hun plaats van bestemming te bereiken’’, schreef raadslid Michel van Elck aan de wethouder.

Hij vervolgde: ‘’Tot overmaat van ramp schijnt de vorig jaar aangestelde nachtportier weg te zijn bezuinigd. Bewoners geven aan zich niet veilig te voelen in hun eigen huis. En zijn het helemaal zat’’

Het was de tweede keer dat Van Elck aan de bel trok. Eerder maakte hij melding van overlast in De Kulk door een aantal ex-gedetineerden en mensen die net te licht bevonden zijn voor een plaats in een ggz-instelling en met zorg thuis wonen. Woonbron nam toen maatregelen. ‘’Maar die schijnen te zijn uitgewerkt’’, schreef hij.

Leefbaar liet in de brief aan de wethouder weten aan te nemen dat ook hij vindt dat de pijnlijke actuele situatie in Hoogvliet geen dag langer mag duren. Op die schriftelijke vraag was van de kant van het stadsbestuur nog geen antwoord gekomen. Hij was gericht aan Wijbenga (Veiligheid), maar er is ten aanzien van De Kulk ook een link naar Zorg (wethouder De Langen). Maar in elk geval was er nog geen antwoord gekomen.