Dagblad010 | Rattenprobleem rond gebedshuizen neemt toe
mainImage

Rattenprobleem rond gebedshuizen neemt toe

Inzet: raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer
4 december 2019, 19:51 uur
Algemeen

Het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen heeft laten weten dat de overheid het rattenprobleem in de grote Nederlamdse steden niet meer in de hand heeft en dat vooral in Rotterdam, Amsterdam en Arnhem de overlast het grootst is. Belangrijkste oorzaak is het nodeloos dumpen van eten op straat onder het mom ‘vogeltjes voeren’.

‘’Vaak blijkt dit samen te vallen met culturele en/of religieuze opvattingen waarin eten niet mag worden verspild en daardoor niet in de kliko mag belanden. Dat hierdoor vaker ratten dan vogeltjes hun buik vol eten, is hierbij een ongewenst bijeffect’’, schrijft VVD-raadslid Pascal Lansink-Bastemeijer aan wethouder Wijbenga, die verantwoordelijk is voor de buitenruimte in de stad.

In zijn brief vraagt hij de wethouder of hij bereid is de communicatie naar de burgers rond moskeeën en andere gebedshuizen op te voeren en óók hoeveel boetes er het afgelopen jaar uitgeschreven aan vervuilers die op plekken waar een voederverbod geldt dit hebben genegeerd?

Een inventarisatie van de hotspotgebieden waar veel rattenoverlast is waar geen voederverbod is, stelt Lansink-Bastemeijer trouwens ook op prijs.