Dagblad010 | Recherchewerk in de Wielewaal wordt verzwaard
mainImage

Recherchewerk in de Wielewaal wordt verzwaard

Recherchewerk in de Wielewaal wordt verzwaard
8 maart 2018, 12:48 uur
Algemeen

Burgemeester Aboutaleb heeft toegezegd dat het ‘onherkenbare’ recherchewerk in de Wielewaal zal worden geïntensiveerd. De toezegging volgde op de repeterende branden in de wijk waar momenteel fors gesloopt wordt. Ook Woonstad heeft een 24-uurs particuliere bewaking ingesteld en wethouder Simons overweegt extra cameratoezicht.

Dat de overgebleven bewoners zelf ook fors (moeten) patrouilleren vond Leefbaar-raadslid Van Rij een gotspe. Hij vond dit het werk van de politie en dus ‘de wereld op z’n kop.’ Maar die opmerking viel slecht bij de op dit punt altijd snel aangebrande burgemeester. ‘’Goed dat u niet bij de politie werkt.’’

De SP maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid in De Wielewaal, waar de beroemde oude huisjes stelselmatig worden gesloopt, terwijl de resterende bewoners er gewoon doorleven. De onherbergzaamheid die hiervan het resultaat is maakt efficiënte bewaking van het gebied niet makkelijk. Burgemeester Aboutaleb is er zelf poolshoogte gaan nemen. Het liefst zag hij dat de sloop zich in het grootst mogelijke tempo voltrok. Het hermetisch afzetten van de wijk is ook al geen mogelijkheid.

‘’Vroeger was de sociale cohesie er erg groot’’, zei Leo de Kleijn van de SP. ‘’Maar het cijfer 10 is aan het dalen. Bovendien hebben de bewoners een conflict met Woonstad en daar doet de rechter pas in mei uitspraak over. Dat werkt allemaal niet ten voordele van de leefbaarheid.’’

Met het inroepen van een bemiddelaar wil wethouder Simons wachten tot begin april. Dan staat er een samenzijn tussen bewoners en Woonstad op de agenda.


Foto: Digitaal Dagblad