Dagblad010 | Regiobesmettingen stegen in Capelle het hardst

Regiobesmettingen stegen in Capelle het hardst

mainImage

In totaal 21 doden in de regio Rijnmond ten gevolge van de coronacrisis, inclusief het zwaar getroffen Goeree Overflakkee, maar exclusief de Hoeksewaard. Verder in totaal 433 positief geteste mensen van Westvoorne tot Lansingerland, inclusief Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat zijn de regiocijfers van donderdagmiddag.

De grootste stijging besmettingsgevallen in 24 uur komt uit Capelle aan den IJssel: van 14 naar 23. Ook Goeree Overflakkee, waar de brandhaard in een woonlocatie voor ouderen zit, blijft stijgen nu kennelijk uitslagen van nieuwe testen bekend zijn: van 45 naar 49 (+4). Vermoedelijke oorzaak in Goeree Overflakkee is een kerkgang geweest. Het dodental in Sommelsdijk was gisteren drie.

Het inmiddels landelijk bekritiseerde semi-optimisme van de RIVM dat het aantal ziekenhuisopnames zich heeft gestabiliseerd is globaal regionaal inderdaad aan de cijfers van donderdag te zien. Behalve in de stad Rotterdam (van 180 naar 201) is het aantal besmettingen in omliggende gemeenten binnen 24 uur verder niet noemenswaardig gestegen: door de bank genomen met 2. Nissewaard: 4.

Zowel de RIVM als de GGD is uiterst terughoudend met cijfers en zegt dat achterstallige info vanuit ziekenhuizen – waar men zich met gezondheid bezig houdt en niet met statistieken – de oorzaak is.


Foto: Pixabay