Dagblad010 | Rob Jacobs test de vliegende auto

Rob Jacobs test de vliegende auto

mainImage
V.l.n.r.: Guus Haak, Hilbrand Nawijn, burgemeester Aboutaleb, Harry Ballemaker en Rob Jacobs tijdens Het Rotterdam Gala

Oud voetbaltrainer Rob Jacobs gaat de vliegende auto testen. Hij heeft de uitdaging van zijn vriend, de Haagse entrepreneur Harry Ballemaker aanvaard en beiden gaan afwisselend dinsdag op een klein vliegveldje in de buurt van Breda de lucht in. De oud voetballers Theo van der Burch (ADO) en Guus Haak (ADO, Feyenoord) komen kijken.

De challenge is een uitvloeisel van 2e editie van Hét Rotterdam Gala van afgelopen juni. Daar bood Ballemaker op twee vluchten van Pal V-international en beide keren bood hij het hoogst. Het kostte hem in totaal 9000 euro voor een goed doel (Stichting Rotterdam Mooier Maken) en op dat moment voelde Rob Jacobs de bui al hangen.

Bijzonderheid van de uitdaging is dat de 75-jarige Jacobs hoogtevrees heeft. Zijn oud collega-trainer Thijs Libregts, die een vliegbrevet heeft en jarenlang in een klein vliegtuigje boven Zuid Holland cirkelde, heeft Jacobs wel tien keer uitgenodigd. ‘’Voor geen goud’’, zei hij dan.

Het ritje gaat tien minuten per persoon duren. De vliegende auto biedt plaats aan twee personen. De piloot en de gast. Afgelopen week hebben Ballemaker en Jacobs het interieur van The Flying Car bekeken en de eerste instructies ontvangen. ''Ik doe voor de zekerheid een luier om'', zei de oud-trainer van Excelsior, Sparta en Feyenoord.