Dagblad010 | Rotterdam blijft tweede congresstad in NL

Rotterdam blijft tweede congresstad in NL

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Rotterdam is voor het twaalfde jaar op rij uitgeroepen tot tweede congresstad van Nederland. Internationaal neemt de populariteit van Rotterdam als congresbestemming toe, zo blijkt uit de jaarlijkse statistieken van ICCA (International Congress & Convention Association). Met 42 congressen in 2018 steeg Rotterdam zowel op de wereldranglijst als op de Europese ranglijst. Dat meldt Rotterdam Ahoy op haar website.

Op de wereldwijde lijst bezet Rotterdam de 63e plaats, 13 plekken hoger dan vorig jaar. Op de Europese lijst staat Rotterdam op plek 33, terwijl de stad in 2017 nog de 41e plek bezette. Rotterdam heeft zich de afgelopen jaren sterk weten te profileren als internationale congresbestemming. Het aantal internationale associatiecongressen dat Rotterdam naar zich toe weet te halen, heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen.

De aanwezigheid van wereldwijd bekende instituten als het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam, de haven, de goede bereikbaarheid en compactheid van de stad en de competitieve internationale prijs-kwaliteitverhouding, zijn voor congresorganisatoren belangrijke argumenten om een congres in Rotterdam te organiseren. Daarnaast raakt de stad steeds beter toegerust om grotere congressen aan te trekken. Zo is het aantal hotelkamers de afgelopen jaren gestegen en is ook het aantal congreslocaties toegenomen. De komst van het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre in 2020 biedt Rotterdam kansen om in de toekomst meer en grotere congressen aan te trekken.

De economische waarde van congressen is groot. Zakelijke bezoekers geven gemiddeld meer uit dan de vrijetijdstoerist. Vooral de internationale congresbezoeker heeft met een gemiddelde dagbesteding van 384 euro een hoog uitgavepatroon. De 42 congressen die in 2018 plaatsvonden waren goed voor een economische waarde van ruim € 20 miljoen.

 


Foto: Digitaal Dagblad