Dagblad010 | Rotterdam doet mee aan NK 'mooiste geveltuin'

Rotterdam doet mee aan NK 'mooiste geveltuin'

mainImage

Rotterdam en Amsterdam zetten allebei in op meer geveltuinen. Op Hemelvaartsdag gaat het NK Tegelwippen tussen beide steden van start. Aan het eind van de zomer krijgt de winnende stad een gouden tegel uitgereikt.

Wethouder Bert Wijbenga en zijn Amsterdamse evenknie Laurens Ivens geven op Hemelvaartsdag de aftrap tijdens de online editie van het ‘Dus Wat Gaan Wij Doen’-festival. Het doel is om in beide steden biodiverser, groener, leefbaarder en klimaatadaptief te maken, door tegels te verwijderen en er planten voor in de plaats te zetten.

Rotterdammers en Amsterdammers kunnen meedoen aan het NK Tegelwippen via www.Duswatgaanwijdoen.nl. Aan het einde van de zomer wordt in Blue City een gouden tegel uitgereikt aan de wethouder van de winnende stad. De 1.000-geveltuinenactie van Rotterdammers Raymond Landegent en Berend van Zanten, die vrijdag 22 mei officieel van start gaat, moet voor de winst van Rotterdam zorgen.

Geveltuinen mogen Rotterdammers zelf aanleggen zonder toestemming van de gemeente. Omdat niet iedereen de financiële middelen heeft om een geveltuintje aan te laten leggen of om het benodigde materiaal aan te schaffen, worden er 100 klimaatadaptieve en gifvrije tuintjes weggegeven.


Foto: Gemeente Rotterdam