Rotterdamse MBO-leerlingen kunnen aan de bak

3 October 2019, 09:35 uur
Algemeen
mainImage

Het vinden van een baan na je studie kan tegenwoordig een flinke uitdaging zijn. Met de ‘AanDeBak-garantie’ moet dit voor Mbo-leerlingen in Rotterdam Zuid makkelijker worden. Ook de politie en kinderdagverblijven sluiten zich nu aan bij dit initiatief.

De garantie is een Europees initiatief dat kinderen op Zuid helpt om later een betere positie op de arbeidsmarkt te krijgen. Zeker in de techniek, zorg en de havens zijn veel werkkansen te vinden, en het programma wil jongeren dan ook stimuleren om voor deze studierichtingen te kiezen.

Om het kiezen van een technische studie of een zorgopleiding aantrekkelijk te maken, zijn er zogenoemde startgaranties in het leven geroepen. In totaal zijn er nu 702 van deze garanties beschikbaar, nu ook de politie en kinderdagverblijven zich erbij hebben aangesloten.

Het afgelopen jaar maakten al 300 mbo-leerlingen uit Rotterdam Zuid gebruik van de startgarantie. Na hun opleiding kunnen ze hierdoor gelijk aan de slag in het werkveld dat aansluit op hun studie.