Dagblad010 | Rotterdamse politie rolt Jihad-broeinest op

Rotterdamse politie rolt Jihad-broeinest op

mainImage

De politie heeft dinsdag in Rotterdam twee mannen aangehouden die worden verdacht van financiering van terrorisme. Zij hebben vermoedelijk financiële steun verleend aan de jihadreis van een eerder aangehouden verdachte.

De twee mannen van 23 en 25 jaar zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. Bij de doorzoeking van een woning in Rotterdam is beslag gelegd op telefoons en diverse gegevensdragers.

‘’Waar ik me echt zorgen om maak is dat degenen die Leefbaar Rotterdam een pyromanenpartij noemden, toen we drie jaar geleden al waarschuwden voor broeinesten van terreur in Rotterdam, nu in het college zitten en ons moeten wapenen tegen radicalisering’’, reageerde raadslid Tanya Hoogwerf onmiddellijk op witter, met de slotvraag: ‘’Heeft iemand daar vertrouwen in?’’

Syrië

De aanhoudingen van de twee mannen volgen op de aanhouding op 31 december 2018 van een man in Rotterdam, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf.  Deze verdachte zou in de periode 2016-2017 in Syrië zijn geweest.

De man zit sinds zijn aanhouding in voorlopige hechtenis. Op 5 juli is er bij de rechtbank Rotterdam een tweede terechtzitting in zijn zaak.


Foto: Politie