Sekswerkers sturen brandbrief om coronahulp

13 May 2020, 10:51 uur
Algemeen
mainImage
ANP

Sekswerkers schrijven een brandbrief aan het kabinet over het ontbreken van financiële ondersteuning nu ze vanwege de coronacrisis niet mogen werken. Zij voelen zich uitgesloten van coronahulp. Dat stelt SekswerkExpertise, het platform voor positieverbetering sekswerkers, op basis van een enquête onder de leden.

De prostituees krijgen naar eigen zeggen geen tijdelijke uitkering zoals zzp'ers. "Wij eisen een correctie van de discriminerende maatregelen", zegt de voorzitter van de organisatie. Ze zegt dat ze genoeg mogelijkheden zien om in bordelen de risico's op besmetting met het coronavirus te beperken. SekswerkExpertise wil dat de overheid met ze om tafel gaat. De belangenclub richt zich in de brandbrief tot onder anderen minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het kabinet versoepelt de coronamaatregelen voor sekswerkers per 1 september, gelijktijdig met fitnessclubs, sauna’s en wellnesscentra, verenigingskantines, coffeeshops en casino’s.


Door: ANP