Dagblad010 | Songfestival voor Rotterdamse basisscholen

Songfestival voor Rotterdamse basisscholen

mainImage

ZangExpress roept alle Rotterdamse basisscholen op om deel te nemen aan een uniek educatief muziekproject: het Jong Roffa Songfestival.

Tijdens dit project worden basisschoolkinderen (groep 5-8) door een professioneel muziekteam gecoacht om hun ideeën en verhalen om te zetten in eigen gemaakte liedjes. De mooiste liedjes worden beloond met een daadwerkelijk optreden en maken kans op een professionele videoclip.

Op basis van eigen ideeën en verhalen leren kinderen zelf muziek te maken en zich te laten horen. Zowel de leerkracht, professionele zangcoaches (van onder meer  ZangExpress, de SKVR en Codarts) als plaatselijke producers worden hierbij betrokken. Alle wijken, verhalen, culturele achtergronden van Rotterdam zijn vertegenwoordigd en de verhalen komen tot uiting in muziek.

Veertien stadsgebieden in Rotterdam worden via de basisscholen bij het project betrokken. Het Jong Roffa Songfestival is een initiatief van ZangExpress en maakt deel uit van het Stadsprogramma Eurovisie Songfestival. Rotterdam Festivals en Gemeente Rotterdam zijn de sponsors.