Dagblad010 | TROS-dj eert Covid-19 verpleegkundigen Erasmus
mainImage

TROS-dj eert Covid-19 verpleegkundigen Erasmus

Eddy Willemsen
3 augustus 2020, 17:15 uur
Algemeen

Op donderdag 6 augustus eert oud TROS-dj en zanger Eddy Willemsen de Covid-19 afdeling van het Erasmus MC in Rotterdam. Op de stoep voor het ziekenhuis speelt hij voor de verpleegkundigen zijn nieuwe single Fool Goin' Home die deze week wordt gelanceerd. 

Fool Goin' Home staat symbool voor eenzaamheid tijdens een ramp en de hoop op een nieuwe toekomst. Willemsen maakte behalve een single ook een videoclip en legde daarin de lockdown in Nederland vast met onder meer opnames van het Rotterdamse straatbeeld en een verlaten Rotterdam Airport.

De Rotterdammer laat met de videoclip zien hoe corona Nederland in zijn greep had en ons leven bepaalde. "Het is uniek materiaal dat we hopelijk nooit meer kunnen maken, maar dat wel een historisch tijdsbeeld geeft. Laten we er samen voor zorgen dat we nooit meer in zo'n situatie terecht komen".

Willemsen liet Fool Goin' Home masteren en mixen in de Abbey Road Studio's in Londen, waar the Beatles hun platen opnamen. Als multi-instrumentalist heeft hij de single spoor voor spoor zelf ingespeeld en gezongen. De single wordt uitgebracht in 12 landen waaronder Frankrijk, Rusland, China, Japan, Amerika en Groot-Britannië.


Foto: Rudi Blom