Dagblad010 | Undercoveragenten voeren actie voor passend loon

Undercoveragenten voeren actie voor passend loon

mainImage

Leden van de politiedienst Observatie en Techniek (O&T) gaan vanaf dinsdag actievoeren voor een een passend salaris. Ook willen ze dat eerder geschrapte vergoedingen opnieuw worden ingesteld. Dat bevestigt de politiebond ACP na berichtgeving van het AD.

De dienst O&T, die bestaat uit elf eenheden verspreid over het land, houdt zich onder meer bezig met het observeren van verdachten en het plaatsen van peilzenders en afluisterapparatuur, oftewel het heimelijk verzamelen van bewijslast zoals ze zelf zeggen.

"Het werk van de dienst is de laatste jaren erg veranderd. Zo is de werkdruk toegenomen en zijn de veiligheidsrisico’s groot. Daarvoor willen ze nu ook passend worden beloond", aldus Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP.

Ook willen de undercoveragenten onkostenvergoedingen. "Ze moeten vaak plotseling kosten maken, zoals het kopen van bepaalde kleding, die niet betaald kan worden met een betaalpas omdat ze undercover werken."

De dienst O&T Midden-Nederland gaat dinsdag als eerste actievoeren door een deel van de dag alleen bureauwerk te doen. Woensdag gaat de dienst van politie Oost-Nederland niet de deur uit. ‘’Als er dan geen reactie komt van de werkgever, gaan we kijken hoe we verder gaan’’, aldus Van de Kamp. Bij de dienst O&T werken ongeveer vierhonderd mensen.


Door: ANP