Dagblad010 | Vandaag laatste stemdag leraar-verkiezing

Vandaag laatste stemdag leraar-verkiezing

mainImage

De laatste stemdag in de verkiezing om de favoriete Rotterdamse leraar is in gegaan. Alleen vrijdag is het voor Rotterdammers nog mogelijk om een stem uit te brengen op de favoriete docent.

Welke leraar is zo speciaal, legt goed de lesstof uit, is altijd geduldig en moet dus zeker winnen? Er zijn zes categorieën waaruit je kunt kiezen: pedagogisch medewerker/ VVE, basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en lerarenteam. Per categorie kan je op 1 leraar (en bij lerarenteam 1 team) stemmen via Onderwijs010.nl/verkiezing. Met jouw stem bepaal je wie er in de top 3 eindigt en door mag naar de jurygesprekken.

Drie leraren per categorie met de meeste stemmen gaan door naar de jurygesprekken op woensdag 25 september. Een jury, bestaande uit onderwijsprofessionals en leerlingen, beslist uiteindelijk wie de 6 winnaars zijn. Dit doen zij aan de hand van een gesprek met de leraar en de ingezonden nominatieteksten.

Wethouder Kasmi maakt op vrijdag 4 oktober de winnaars bekend tijdens een feestelijke uitreiking in de Kuip. Tijdens dit evenement worden Rotterdamse leraren in het zonnetje gezet en worden de leraren van het jaar bekendgemaakt.