Dagblad010 | Verdachte Krabbeplasmoord: zij stak eerst

Verdachte Krabbeplasmoord: zij stak eerst

mainImage

De 33-jarige Gilroy de J. uit Schiedam heeft bekend dat hij zijn ex-vriendin Graciela heeft gedood, maar volgens hem stak zij hém eerst. De J. staat maandag voor de rechter voor de gewelddadige dood van de 21-jarige Rotterdamse. Zij kwam september 2017 door zestien messteken om het leven, haar lichaam werd gevonden in de Krabbeplas in Vlaardingen.

De behandeling van de zaak begon ruim een half uur later dan gepland door de vele aanwezige familieleden en vrienden van het slachtoffer. Daardoor stond er een flinke rij voor de ingang van de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam.

De zaak zorgt voor veel en heftige emoties. Tijdens een eerdere zitting vielen nabestaanden de verdachte aan, daarom werd de zaak verplaatst naar de extra beveiligde zaal waar het publiek boven en achter glas zit. Ook maandag werd meerdere keren geschreeuwd en op ramen gebonkt vanaf de tribune. Een man moest door de politie worden meegenomen.

Graciela stuurde in de fatale nacht meer dan tien SOS-sms'jes naar haar broer. Volgens De J. begon zijn ex-vriendin met steken. Zij zou hebben geroepen dat ze hem wilde vermoorden, en hem daarna in zijn kuit hebben gestoken. Een wond werd echter niet gevonden. De J. had wel letsel aan zijn kuit, maar volgens de forensisch arts kon dat ook maanden oud zijn.


Door: ANP