Dagblad010 | Vertrouwen in coronabeleid met 44% afgenomen
mainImage

Vertrouwen in coronabeleid met 44% afgenomen

6 augustus 2020, 15:52 uur
Algemeen

In aanloop naar de persconferentie van premier Mark Rutte donderdagavond, blijkt dat het vertrouwen in het overheidsbeleid rondom het coronavirus flink is afgenomen. Ook hebben mensen bijzonder weinig vertrouwen in het naleven van eventuele scherpere coronamaatregelen. Dat stelt Hart van Nederland op basis van onderzoek van Wat vindt Nederland onder ruim tweeduizend Nederlanders.

Hen werd gevraagd of ze vertrouwen hebben in het coronabeleid van de regering. Deelnemers aan het onderzoek werd ook gevraagd of hun vertrouwen in het coronabeleid is toegenomen, gelijk gebleven of afgenomen. 44 procent geeft aan dat het vertrouwen in de loop van de tijd is afgenomen. Slechts drie procent kreeg meer vertrouwen in het kabinet. Het grootste deel van de mensen, namelijk 52 procent, stelt dat het vertrouwen gelijk is gebleven.

Het grootste deel, 62 procent, heeft dat vertrouwen nog altijd. Iets meer dan een derde van de mensen (34 procent) gelooft niet in de overheidsmaatregelen. Opvallend is dat vooral jongere mensen weinig vertrouwen hebben in het coronabeleid. Van de deelnemers onder de 30 jaar gelooft maar de helft in de aanpak. Het aantal coronabesmettingen in Nederland stijgt het hardst bij jongeren. Bij de groep van 30 tot 50 jaar gelooft 57 procent in het overheidsbeleid. Bij vijftigplussers is het vertrouwen nog het grootst: 66 procent, ofwel twee derde.


Door: ANP | Foto: ANP