Dagblad010 | Vlag Nieuw-Zeeland halfstok op stadhuis

Vlag Nieuw-Zeeland halfstok op stadhuis

mainImage

Op het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam wappert vrijdag de vlag van Nieuw-Zeeland halfstok na de terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven.

Om steun te betuigen bracht burgemeester Aboutaleb een bezoek aan de An-Nasr-moskee in de Van Citterstaat in Rotterdam. Aboutaleb noemde de aanslagen 'verschrikkelijk'. Islamitische gebedshuizen in Rotterdam worden vrijdag extra beveiligd.

Bij de terroristische aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch zijn minstens 49 doden gevallen. Ook vielen er circa veertig gewonden. Het is de bloedigste terroristische aanslag ooit in Nieuw-Zeeland, dat vijf miljoen inwoners telt en waar iets meer dan 1 procent van de bevolking islamitisch is. De aanslagen zijn voor het vreedzame land een trieste primeur. Terroristen schoten met automatische wapens op gelovigen in een moskee in de wijk Linwood, in het oosten van Christchurch en één in het centrum, waar circa driehonderd gelovigen bijeen waren. In de laatstgenoemde gebedsplaats aan de Deans Avenue vielen dertig van de doden.