mainImage

Vliegveld Rotterdam decor voor videoclip 

Eddy Willemsen
5 mei 2020, 17:42 uur
Algemeen

Rotterdam The Hague Airport is morgen het decor voor een videoclip over hoop in het eenzame coronatijdperk. Het gaat om opnames voor de nieuwe single van oud TROS radio-dj en Rotterdammer Eddy Willemsen, Fool Goin' Home. De opnames worden gemaakt op de totaal verlaten Rotterdamse luchthaven, waar zich voor de virusuitbraak nog zo'n 2 miljoen reizigers per jaar verplaatsten. 

"Ik wil met de videoclip vastleggen hoe corona ons straatbeeld bepaalt", zegt Willemsen. "Het zijn unieke beelden die we hopelijk nooit meer kunnen maken, maar die wel een historisch tijdsbeeld geven".

Fool Goin' Home staat symbool voor eenzaamheid tijdens een ramp en de hoop op een nieuwe toekomst. "Corona heeft veel mensen geraakt en doen beseffen dat ze kwetsbaar en soms alleen zijn", aldus Willemsen. "Ik wil troost bieden met deze single".

Willemsen liet Fool Goin' Home masteren in de Abbey Road Studio's in Londen, waar The Beatles hun platen opnamen. Als multi-instrumentalist heeft hij de single spoor voor spoor zelf ingespeeld en gezongen. De lancering is op 1 juni 2020.


Foto: Rudy Blom