mainImage

Voorzitter Horeca is linkse burgemeesters spuugzat

21 augustus 2020, 23:06 uur
Algemeen

De Rotterdammer Robèr Willemsen, voorzitter van Horeca Nederland, zegt dat de horeca in Nederland het slachtoffer is van ‘’linkse burgemeesters'' die tegengas willen bieden aan de rechtse coalitie.

Zijn verwijt geldt zowel burgemeester Aboutaleb in Rotterdam als diens collega Femke Halsema in Amsterdam, die aan het begin van deze maand besloten om in drukke gebieden een mondkapjesplicht in te stellen. Voor Rotterdam betrof dit het centrum en de winkelcentra op het Zuidplein en in het Alexandrium.

‘’Linkse burgemeesters willen zich profileren als er een rechtste coalitie is. Vervelend genoeg dit politieke steekspel voor de gemiddelde Nederlander, maar als Rotterdamse horeca-ondernemer ben ik de controles – en met name de manier waarop – spuugzat te worden. Nauwelijks besmettingen in de horeca, maar alles privé gerelateerd.’’

Volgens Willemsen krijgt men de privéfeestjes niet onder controle ‘’en dan gaan we maar massaal de horeca controleren’’, laat hij weten op Facebook. ‘’Shame on you Amsterdamse college, Rotterdams college en al die andere plekken waar horeca als makkelijk slachtoffer wordt gezocht.’’

Robèr Willemsen is in Rotterdam eigenaar van Melief Bender en café de Pui in Rotterdam en Muller & Co in Berkel en Rodenrijs.


Foto: YouTube still KHN