Dagblad010 | VVD Rotterdam vreest meer lijken in de kast

VVD Rotterdam vreest meer lijken in de kast

mainImage

De VVD in Rotterdam is benieuwd of er in relatie tot nieuwe en moderne deelvervoerconcepten nog meer lijken uit de kast kunnen komen. Raadslid Dieke van Groningen stelt die vraag naar aanleiding van het faillissement van het door de gemeente Rotterdam, MRDH en het Havenbedrijf voor 1,6 miljoen gesubsidieerde Gobike, dat 570 deelfietsen zou leveren maar niet verder kwam dan 42.

Rotterdam heeft in deze sector ook te maken met trendy bedrijven als Felix en Obike en zijn die óók van steun voorzien, wil de fractie van de VVD weten? Eerder stelde ook Leefbaar Rotterdam kritische vragen aan mobiliteitswethouder Bokhove van GroenLinks, die het dossier overigens erfde. De VVD doet er nu nog een schepje bovenop en begrijpt inmiddels dat er ook nog eens 12.000 euro extra gestoken is in een communicatiesysteem ten behoeve van verkeerslichten alleen voor Gobikes, maar waarom?
 
De financiële gemeentezeperd met het inmiddels failliete leenfietsenbedrijf Gobike dateert uit de vorige coalitieperiode waarvan de VVD in Rotterdam geel deel uit maakte. Wel Leefbaar Rotterdam, ofschoon mobiliteit toen onder verantwoording viel van D66-wethouder Pex Langenberg die vanwege de vele missers rond de Hoekselijn voortijdig aftrad.

 


Foto: Raymond Aarsman