Warm Rotterdam gelanceerd

17 October 2019, 14:42 uur
Algemeen
mainImage
Margreet van der Vorm en Cees van Bodegom

Afgelopen woensdag is Warm Rotterdam gelanceerd; een uniek samenwerkingsverband van ervaringsdeskundigen, informele organisaties, sociale ondernemingen en politici die werk maken van armoede in de stad. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in Arminius zijn ook de resultaten van de 50 Euro Challenge voor raadsleden gepresenteerd. De 45 raadsleden van Rotterdam waren uitgedaagd een week te leven van € 50. 

Raadsleden van de VVD, 50Plus, Leefbaar Rotterdam, Groen Links, NIDA, CDA, PvdA en de SP waren in grote getale aanwezig bij de lancering van Warm Rotterdam. Samen met beleidsmakers, waaronder wethouder Michel Grauss van armoedebestrijding, Warmtebronnen, zorgorganisaties en belangstellenden.

Annemarieke van Egeraat (programmaleider): “Er is veel geleerd van de 50 Euro Challenge. De aanbevelingen, reacties van inwoners uit de stad, gesprekken met ervaringsdeskundigen zijn vastgelegd in een onafhankelijk verslag van Vers Beton, en in een Witboek van raadslid Ellen Verkoelen van 50Plus.”

Het motto van de dag was: ‘Armoede. Rotterdam heeft er genoeg van’. Hier horen geen beleidsplannen voor de lange termijn bij, maar directe acties. Warm Rotterdam noemt het quick wins en heeft er drie geformuleerd. Samen met een panel van ervaringsdeskundigen en partners zijn deze voorgelegd tijdens de bijeenkomst. Diverse raadsleden hebben toegezegd zich hier hard voor te maken. Van Egeraat: “16 Oktober was de lancering van Warm Rotterdam. Het startpunt om in Rotterdam direct actie te ondernemen voor de 80.000 mensen die in armoede leven!”