Dagblad010 | Werkzaamheden Maaskade flink gevorderd

Werkzaamheden Maaskade flink gevorderd

De werkzaamheden aan de Maaskade op het Noordereiland zijn flink gevorderd. De bouwkuip (tijdelijke constructie) is waterdicht gemaakt, de oude kademuur is gesloopt en de houten vloer is verwijderd in fase 1 (werkvak A huisnummers 136- 156 en B1 huisnummers 119-136).

Er is ook een start gemaakt met het plaatsen van de definitieve damwand. Door de weersomstandigheden (windkracht en windrichting) van de afgelopen dagen zijn deze laatste werkzaamheden tijdelijk gestaakt. De focus ligt nu op het verwijderen van de oude houten funderingspalen. 

Een aantal materialen voor fase 2 (werkvak C en D huisnummers 75 - 93) zijn eerder geleverd. Dit betekent dat fase 2 eerder van start kan. Vanaf 15 maart wordt het gebied tussen de Cornelis Trompstraat en de Van der Takstraat in de hekken gezet en er wordt begonnen met voorbereidingswerkzaamheden: onder andere het verwijderen van de bestrating en de afmeerpalen. Parkeervakken worden niet uitgenomen. In werkvak B2 (huisnummers 93 – 119) wordt nog niet begonnen.

Bij de overgang tussen de Prins Hendrikkade en het Prinsenhoofd is een verzakking ontstaan. De oorzaak hiervan is nog onduidelijk en wordt onderzocht. De reparatie kan één tot drie weken duren, afhankelijk van de oorzaak en de getijden. Voor de werkzaamheden worden geen parkeervakken uitgenomen.