Dagblad010 | Westerbeke maakt korte metten met linkse framing

Westerbeke maakt korte metten met linkse framing

Het is een frame waar de politie in Rotterdam nu in een stroomversnelling iedere dag meer mee worstelt: discriminatie en racisme. Politiechef Fred Westerbeke was donderdagavond te gast bij Op1 om te vertellen over het incident in mei in het Roel Langerakpark. Daarbij vond een aanhouding plaats.

Die aanhouding leidde tot kritiek op social media en zelfs een aangifte om discriminatie. Totdat het Openbaar Ministerie met een oordeel kwam: de dienstdoende agenten hebben juist gehandeld, geen enkel bewijs voor discriminatie of racisme.

In de talkshow kwam Westerbeke, opgelucht na het OM-oordeel, uitleg geven over de aanhouding waarvan beelden op social media circuleerden. Zijn strekking: je kunt de politie niet veroordelen op basis van een paar minuten beeld. Er ging veel aan vooraf waarvan de beelden niet op social media zijn verschenen.

In de Rotterdamse gemeenteraad is veel discussie over racisme binnen de politie. Linkse partijen, met D66 als aanvoerder, zijn kritisch. Die houding voelt voor politievakbond ANPV als een mes in de rug van de vele hardwerkende agenten in de stad.

Dagblad010 publiceerde woensdag een overzicht van het stemgedrag van D66 in Rotterdam over moties die de politie aangaan. Opvallend: veelal was het stemgedrag van D66 op de moties wantrouwend richting Rotterdamse agenten, terwijl de partij stelt naast agenten te staan.

Het overzicht van het stemgedrag van D66 is hier te vinden.