Dagblad010 | Westvoorne en Landtong gaan met Pasen op slot

Westvoorne en Landtong gaan met Pasen op slot

mainImage

De eerste veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat met Pasen te veel mensen in de regio Rotterdam op één locatie bijeen hokken zijn genomen: het Oostvoornse Meer en het Maasvlaktestrand worden voor het publiek gesloten. Gokjes om er toch te komen zijn kansloos, want ook de toegangswegen worden afgesloten. Ook de Langtong Rozenburg gaat op slot.

Niet uitgesloten is dat burgemeester Peter de Jonge van Westvoorne nog meer besluiten gaat nemen om te zorgen dat zijn populaire recreatieregio (Rockanje, Oostvoorne en de buurtschappen Helhoek, Kruiningergors, Strype, Stuifakker en Tinte) geen extra risico loopt. De gemeenschap in Westvoorne heeft tot nu toe zeer acceptabele besmettingscijfers (20), waarvan de laatste drie dagen slechts 1. Nieuwe besmettingen zijn immers bepalend voor het verloop van de crisis. 

Het besluit over de Maasvlakte en Rozenburg lag in handen van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, die vorig week op tijd besloot om ook de aanvoerroutes naar het Kralingse Bos dicht te gooien en daarmee het bezoek aan het bos te ontmoedigen. De verwachting is dat hij dit het komend weekend zal herhalen.

Ook moet hij nog antwoorden op de vraag van de fractie van 50Plus Rotterdam, dat het veel verstandiger vindt om werkelijk elk onverantwoord risico uit te sluiten en Rotterdam twee dagen ‘te sluiten.’