Dagblad010 | Wethouder Visser: ‘Kans op verspelen van De Kuip is nul’
mainImage

Wethouder Visser: ‘Kans op verspelen van De Kuip is nul’

Wethouder Visser: ‘Kans op verspelen van De Kuip is nul’
8 maart 2018, 12:05 uur
Algemeen

Het risico dat de omstreden Amerikaanse bank Goldman Sachs honderd procent eigenaar kan worden van De Kuip – wanneer de financiering van Feyenoord City mislukt - is volgens wethouder Financiën Adriaan Visser ‘nul’. Eerder ook sloten de directie en de Raad van commissarissen van de N.V. Stadion de kans op een ramp al volledig uit.

‘’Dan heb ik hier een persoonlijke garantstelling’’, riep raadslid Jos Verveen van Stadsinitiatief vanmorgen tijdens de behandeling van de actualiteiten in de raad in de richting van wethouder Visser, ‘’waarmee u privé uw hele vermogen kunt inzetten.’’

Burgemeester Aboutaleb vond die suggestie over de top en ook niet passen binnen de gedragslijnen van een raadsvergadering en bestrafte Verveen vervolgens tegen het einde van het debat door hem er herhaaldelijk op te wijzen dat zijn spreektijd voorbij was. Adriaan Visser had toen al een paar keer herhaald dat het risico dat De Kuip in vreemde handen zou kunnen vallen ‘nul’ was.

Verveen vond het volksverlakkerij.

Het nul risico is gebaseerd op de huidige omzet van de Kuip. Mocht de financiering van een nieuw stadion mislukken en men weet dit bij wijze van spreken vóór 1 juli 2018 dan moet er acht miljoen worden terugbetaald via een aflossing die op basis van de omzet in De Kuip gedekt is. Kosten: 2,4 miljoen.
Mochten de initiatiefnemers meer tijd nodig hebben om de financiering rond te krijgen en na 1 juli het resterende deel van de lening bij Goldman Sachs opeisen, dan zouden – bij alsnog een financieringszeperd - de kosten 5 miljoen euro zijn en op basis van dezelfde businesscase in de Kuip nog altijd kunnen worden opgehoest zonder dat het erfstuk via Golden Sachs in handen zou kunnen vallen van Russen of oliesjeiks.

Later meer.


Wethouder Adriaan Visser


Foto: Digitaal Dagblad