Dagblad010 | Wie zijn de dierenvrienden in de Rotterdamse raad?

Wie zijn de dierenvrienden in de Rotterdamse raad?

mainImage

Vissen op plekken waar het niet is toegestaan, is stropen en dat veroorzaakt dierenleed.

Leefbaar Rotterdam, dat in de vorige coalitieperiode in wethouder Eerdmans een grote dierenvriend had zodat het toenmalige raadslid Van der Lee van de Partij van de Dieren in Rotterdam vier jaar lang ‘’als een vis in het water zwom’’, stemde nu tegen het verzoek van de Partij voor de Dieren om stropen tegen te gaan. VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, CU-SGP en PVV ook.

‘’Wat kan een opa nu kwaad doen als hij met zijn kleinzoon lekker gaat zitten vissen’’, was het argument om het illegaal stropen in het gebied toebehorend aan Recreatieschap Rottemeren door de vingers te zien en ja: het werd door de gemeenteraad door de vingers gezien.

In die zin dat het zelfstandige bestuursorgaan Staatsbosbeheer wel de handhavende instantie is in de Rottemeren en dus ook moet toezien op stroperij, maar – hoe vreemd kunnen ambtelijke besluiten uitvallen - dat het niet verplicht wordt om die stroperij ‘’inzichtelijk te maken in de jaarstukken’’ en ook niet alles hoeft te doen om het leed van dieren in de kiem te smoren. Allemaal niet nodig, vond de meerderheid van de gemeenteraad.

Dierenvrienden waren wel: 50Plus, Denk, Nida, SP en uiteraard de Partij voor de Dieren.