Dagblad010 | Witte de Withstraat wordt toch vuurwerkvrij

Witte de Withstraat wordt toch vuurwerkvrij

mainImage

Er komt zo goed als zeker een vuurwerkverbod in de Witte de Withstraat. Aanvankelijk was burgemeester Aboutaleb er geen voorstander van, omdat het sfeerbeeld van de jaarwisseling in deze hotspotstraat de afgelopen rustig was. Maar de toenemende populariteit van de Witte de Withstraat heeft hem toch doen besluiten om het advies van de gebiedscommissie Centrum over te nemen.

Commissielid Henny van Schaik zegt buitengewoon blij te zijn met dat besluit, dat nog wel door de gemeenteraad moet worden geaccordeerd. Het is voor de eerste keer dat de Witte de Withstraat dan onder de nieuwe regeling gaat vallen. Of daar ook de Meent aan wordt toegevoegd is nog onbekend. De verwachting is dat burgemeester Aboutaleb ongeveer 35 locaties gaat aanwijzen waar het de komende jaarwisseling rustig zal blijven. Het verbod wordt tijdig met borden aangegeven.  

Andere zones in Rotterdam waar al in 2018-19 geen vuurwerk mocht worden afgestoken, waren er bijvoorbeeld bij het asielzoekerscentrum, kinderboerderijen maar ook het Stadhuisplein en rond de Erasmusbrug.

 


Foto: Rotterdam Partners - Iris van den Broek