Dagblad010 | Wordt Lijnbaanplataan ‘boom van het jaar’?

Wordt Lijnbaanplataan ‘boom van het jaar’?

mainImage

Er kan nog een week gestemd worden in de nationale ‘boom van het jaar’ verkiezing. De plataan op de Lijnbaan is de Zuid-Hollandse inzending voor de verkiezing.

De Lijnbaanplataan heeft door de jaren heen aardig wat doorgemaakt. Hij werd geplant in de tuin van het Coolsingelziekenhuis, overleefde het bombardement van Rotterdam en bleef stug staan tijdens de wederopbouw van de stad, de komst van de Lijnbaan en de Koopgoot.

De organisator van de verkiezing, het SBNL Natuurfonds, organiseert ook de ‘Mooiste Boom Wandel10daagse’, waarin je te voet alle genomineerde bomen kunt bekijken. Op dinsdag 15 oktober kun je vanaf 18.30 uur meewandelen tijdens de Rotterdamse etappe van de 10daagse vanaf metrostation Melanchtonweg.

De Rotterdamse politiek lobbyt ook voor de Lijnbaanplataan als ‘boom van het jaar’. Zo twittert wethouder en loco-burgemeester Bert Wijbenga: “Zojuist heb ik gestemd op de prachtige en oude boom die midden op de Lijnbaan staat. Al veel ouder dan al de omringende moderne winkels en nu een groene schaduwrijke plek voor winkelend publiek. Stemt u ook?!”

Het stemmen op de Lijnbaanplataan kan nog tot 16 oktober, 12.00 uur via www.deboomvanhetjaar.nl .