Dagblad010 | Zware beschuldigingen treffen Dylan Groenewegen
mainImage

Zware beschuldigingen treffen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen
6 augustus 2020, 00:07 uur
Algemeen, Sport

Het zware ongeluk dat de wielrenner Fabio Jakobsen gisteren overkwam in de massasprint in de Ronde van Polen heeft woedende en emotionele reacties veroorzaakt. Ploegbaas Patrick Lefevere van Deceuninck - Quick-Step haalde het hardst uit naar Dylan Groenewegen. "Deze man moet de gevangenis in. Ik stap naar de rechter. Dit soort criminele gedrag mag niet meer voorkomen in het peloton."

Zowel de organisatie van de Ronde van Polen als de internationale wielerunie UCI heeft Groenewegen inmiddels als schuldige voor de crash aangewezen. De ritzege werd hem ontnomen en hij werd uit de wedstrijd gezet. De UCI stelt een onderzoek in. Jumbo-Visma, de ploeg van de Nederlander, heeft inmiddels excuses aangeboden.

Bij de valpartij waren meerdere renners en een official betrokken. Ook Groenewegen raakte uit balans en kwam vallend over de finish. De meeste bij het incident betrokken renners zijn ook naar het ziekenhuis, voor zover bekend is hun situatie niet zorgwekkend.

De in 1996 geboren Fabio Jakobsen uiit Heukelum is vernoemd naar de Italiaanse renner Fabio Casartelli. Die kwam op 18 juli 1995, tijdens de Ronde van Frankrijk 1995, om het leven in de afdaling van de Col de Portet d'Aspet.

 

 


Foto: ANP