Dagblad010 | 150 meter hoge woontoren op Postkantoor

150 meter hoge woontoren op Postkantoor

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het oude, statige postkantoor aan de Coolsingel wordt de komende jaren flink aangepakt. Zo wordt er op het gebouw, aan de kant van het Rodezand, een woontoren gebouwd van 150 meter hoog. Ook komt er een 5-sterren hotel en een horecagelegenheid. Daarnaast gaat er meer ruimte komen voor winkels. Het college van b en w heeft de gemeenteraad per brief geïnformeerd over de nieuwe plannen.

''Het initiatief biedt veel perspectief, juist omdat in het voorstel ook meerdere doelstellingen van de gemeente samen komen: toevoegen van woningen, verdere versterking van de binnenstad met onder andere meer levendigheid, de aansluiting op de ontwikkeling van de nieuwe Coolsingel en het in ere herstellen van cultureel erfgoed. Wij onderschrijven daarom de benadering om de ontwikkelruimte van het bestemmingsplan te betrekken in de planvorming, vanzelfsprekend met inachtneming van de goede zorg voor het monument'', zo schrijft het stadsbestuur in de brief aan de raad.

OMNAM, de eigenaar van het gebouw, heeft het initiatief genomen om door middel van een conceptaanvraag Omgevingsvergunning vooroverleg te voeren met de gemeente waaronder de Commissie voor Welstand en Monumenten. Binnenkort, naar verwachting eind mei, zal een openbare bespreking bij de Commissie voor Welstand en Monumenten plaatsvinden. In deze bespreking worden de uitgangspunten voor de herbestemming van het Postkantoor en het ontwerp van de woontoren besproken.


Foto: Digitaal Dagblad