Dagblad010 | 50Plus-hulp voor huiseigenaren Texelsestraat
mainImage

50Plus-hulp voor huiseigenaren Texelsestraat

Texelsestraat
1 juni 2019, 12:14 uur
Bouw & Wonen

Rotterdam 50Plus heeft voor komende donderdag een debat in de gemeenteraad aangevraagd over het woningrenovatieproject aan de Texelsestraat in de wijk Carnisse, waar Rotterdamse woningcorporaties niet hoeven mee te betalen aan huizen van particuliere eigenaren. Het is een zogenaamd bindende uitspraak van D66-minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken. Ellen Verkoelen, fractievoorzitter van 50Plus in Rotterdam, wil hierover de mening horen van bouwwethouder Bas Kurvers.

Aanleiding is een sloopproject aan de Texelsestraat in de wijk Carnisse, waar de gemeente in het kader van het Nationaal programma Rotterdam-Zuid, 169 woningen wil slopen die grotendeels particulier bezit zijn. De bedoeling was dat de wooncorporatie Woonbron dit zou betalen en de particuliere eigenaren zou uitkopen, om vervolgens de grond door te verkopen aan een projectontwikkelaar. De wooncorporatie Woonbron tekende echter bezwaar aan. En daarmee was er een geschil tussen gemeente en woonbron zoals bedoeld in de zin van artikel 44 lid 4 Woningwet geboren.

Het geschil tussen gemeente en Woonbron is volgens Verkoelen voorgelegd aan een speciale geschillencommissie, de zogenaamde Adviescommissie geschilbeslechting prestatieafspraken Woningwet voorgelegd. En dit geschil is dus nu beslecht in het voordeel voor de wooncorporatie Woonbron.

50PLUS Rotterdam vindt dit raar en voorziet gigantische gevolgen hiervan voor Rotterdam en in het bijzonder het NPRZ-programma.


Foto: Googler maps