50Plus wil uitslag stadionenquête openbaar

13 March 2019, 13:18 uur
Bouw & Wonen
mainImage
OMA
Nieuwe Feyenoord stadion binnen Feyenoord City (OMA)

50PLUS Rotterdam wil van de nieuwe wethouder Arjan van Gils weten of hij het ermee eens is dat na het uitvoeren van een publieke enquête ook de resultaten hiervan openbaar moeten worden gemaakt.

Bekend is dat door de N.V. Stadion Feyenoord aan 27.000 seizoenkaarthouders gevraagd is wat zij vinden van Feyenoord City en het nieuwe stadion en bekend is ook dat 12.000 fans de enquête half hebben beantwoord en 9000 volledig. De resultaten zouden zijn gebruikt bij de analyse van International Stadia Group die een onderzoek deed naar de veel besproken business case over het nieuwe stadion. ‘’Maar wat die 9000 fans nu precies vinden over dit alles is onbekend, want het onderzoek is niet gepubliceerd’’, aldus fractievoorzitter Ellen Verkoelen van 50Plus.

Zij hoopt dat Van Gils de resultaten wel wil delen. ‘’En als er valt te lezen dat er sprake is van een representatieve analyse, op welke bevinden zijn die dan gebaseerd’’, vraagt Verkoelen, die al vaker met het stadsbestuur in aanvaring is geweest over ‘’te veel ambtelijke geheimzinnigheid’’ en daarom een voorsprong neemt op nieuwe info-weigering met de daaraan gekoppelde vraag: ‘’Als u die resultaten niet wilt delen, wat is daarvoor dan de argumentatie?’’