Dagblad010 | Advies: meer kantoren op toplocaties in Rotterdam

Advies: meer kantoren op toplocaties in Rotterdam

mainImage
Advies: meer kantoren op toplocaties in Rotterdam

Op toplocaties in Rotterdam moet meer ruimte komen voor moderne kantoren. Dat blijkt uit de Behoefteraming Kantoren Zuid-Holland van onderzoeksbureau Stec, uitgevoerd in opdracht van de provincie. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra bespreekt de rapportage en de aanbevelingen voor beleidsaanpassing binnenkort met Provinciale Staten.

Er lijkt in Zuid-Holland tot 2030 voldoende ruimte te zijn voor kantoren, maar die ruimte manifesteert zich vooral op snelweglocaties en bedrijventerreinen. Terwijl er juist behoefte bestaat aan toplocaties rondom bijvoorbeeld Rotterdam Centraal en rondom enkele andere intercitystationslocaties.

Volgens Stec kan de provincie de mismatch het hoofd bieden door het huidige beleid te heroverwegen. Nu beoordeelt de provincie verschillende kantoorlocaties op een gelijkwaardige manier. Suggestie aan de provincie is om bij de beoordeling drie verschillende categorieën locaties aan te houden: toplocaties in Rotterdam en Den Haag, intercitylocaties, snelweg- en  overige OV locaties.


Foto: Digitaal Dagblad